ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.11.2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Αναφορικά με την συνεδρίαση της 24.11.14 Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου τα θέματα που συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις αφορούσαν τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2014-2015

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δημιουργήθηκαν ενστάσεις και αντιπαραθέσεις όσον αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το ΠΟΑΚΕ (Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου).

Και οι δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι Κος Τριάντος και Κος Μαυρομάτης ανέφεραν πως δεν είχαν κάποια σχετική ενημέρωση ούτε είχαν παραστεί στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Κος Τριάντος θέλοντας να διευκολύνει τη διαδικασία ανέφερε να ενημερωθεί για τον σχετικό προϋπολογισμό σύντομα προκειμένου να προχωρήσει η ψηφοφορία.

Ο Κος Πιτούλης αντέδρασε έντονα, απαίτησε και τελικά αποσύρθηκε το θέμα ψήφισης, διότι είναι ντροπή και εντελώς αντιδημοκρατικό το γεγονός ότι χωρίς σωστή και ενδελεχή έλεγχο θα ψήφιζε κάτι τόσο σημαντικό.

Ο Κος Δημήτρης Πιτούλης επικεφαλής του συνδυασμού “Εμείς για το Φάληρο” τοποθετήθηκε με συγκεκριμένες, στοχευμένες προτάσεις και παρατηρήσεις επί του Προϋπολογισμού όπως ακολουθούν:

 1. Παρότι είναι σύμφωνος επεσήμανε ότι δεν επιτρέπεται βάσει νόμου η δημιουργία του ποδηλατοδρόμου στην παιδική χαρά για ΑΜΕΑ. Πρότεινε ότι θα πρέπει να εξεταστεί άλλος χώρος για την δημιουργία αυτού.
  2. Να γίνει η μελέτη και να αξιολογηθεί η τοποθέτηση αντλιών θερμότητας τόσο στο κολυμβητήριο, όσο και στα άλλα κτίρια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (Σχολεία, Δημαρχείο κλπ), προκειμένου να μειωθεί το κόστος.
  3. Τα ενοίκια που πληρώνει ο Δήμος Π. Φαλήρου σε ενοικιαζόμενα κτίρια μπορούν να μειωθούν.
  4. Να φτιαχτούν σε όλο το Δήμο Π. Φαλήρου ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες
  5. Να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο
  6. Δεν προβλέπονται έσοδα από την Ανακύκλωση
  7. Να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός των τεχνικών έργων για να πετυχαίνει καλύτερες τιμές μέσω διαγωνισμών

1 2