ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15.12.2014

  • Αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο 5ο δημοτικό σχολείο. Υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα γιατί πέφτει το νερό της βροχής στους ηλεκτρολογικούς πίνακες, πλημμυρίζει το κυλικείο και οι διάδρομοι.
  • Αναφέρθηκε στη δωρεά του συνδυασμού «Εμείς για το Φάληρο» για δημιουργία λαχανόκηπου στο διαπολιτιστικό σχολείο.
  • Για το ΔΑΚ είπε ότι πρέπει να σταματήσει να εισπράττει από τους δημότες και να εισπράτει μόνο από τους μη δημότες. Εξάλλου τα έσοδα από τα εισιτήρια εισόδου αναλογούν σε 8 άτομα την ημέρα τα οποία δείχνουν ότι σίγουρα δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι γιατί άλλοι πληρώνουν και άλλοι όχι. Τόνισε δε ότι αυτή η κατάσταση επισύρει και ποινικές ευθύνες στο δσ του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου. Επίσης ότι είναι απαράδεκτο να μην γνωρίζουμε τα έσοδα από τους δημότες και από τους μη δημότες.
  • Ζήτησε να γνωρίζει η παράταξή μας τις ημέρες παραλαβής των  διαφόρων έργων για να παρευρίσκονται εξειδικευμένοι συμπολίτες μας.
  • Ζήτησε να μάθει από το δήμαρχο εάν είναι μέτοχος σε ηλεκτρονική εφημερίδα η οποία προσπαθεί να προσποριστεί δημοσιότητα χρησιμοποιώντας το όνομα του σε κοινωνικό δίκτυο. Κατά τα λεγόμενα του δημάρχου, ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση, οπότε ο επικεφαλής απαίτησε να κινηθεί νομικά εναντίον του ηλεκτρονικού μέσου.
  • Αναφέρθηκε επίσης, ότι σε καταγγελία δημότη ο δήμαρχος είχε πει σε προηγούμενο συμβούλιο ότι είχε πράξει ενέργειες κατά κάποιων παραβάσεων   για τις οποίες χθες ανέφερε ότι δεν είχε προχωρήσει.
  • Για το περιβόητο αναψυκτήριο «Sea Park”, ανέφερε ότι μία παράλειψη της νομικής υπηρεσίας του δήμου δεν πρέπει να την καλύψουμε με άλλη λανθασμένη απόφαση. Τόνισε δε πως άν και εφόσον προχωρήσει ο δήμος σε παράταση της σύμβασης να εξασφαλίσει εγγράφως ότι δεν θα υπάρξουν διεκδικήσεις αποζημίωσης από τον εν λόγω επιχειρηματία όπου θα κληθούν οι δημότες να τον αποζημιώσουν.
  • Για το θέμα παράτασης προθεσμίας του έργου « καθαρισμός φρεατίων ομβρίων του Δήμου 2014», ανέφερε ότι δεν δικαιολογείται η παράταση αλλά απαίτησε εάν ο συγκεκριμένος εργολάβος καθαρίσει δωρεάν όλα τα φρεάτια των σχολικών κτιρίων που είναι βουλωμένα τότε να του δοθεί η συγκεκριμένη παράταση.