Δωρεά στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 16/1/2015

Τα παιδιά πρέπει να εκτίθενται σε όσο περισσότερα και διαφορετικά ερεθίσματα γίνεται όπως μουσική, χορός, αθλητισμός, θέατρο, μουσεία, διάβασμα, παιχνίδια, μαγειρική, κηπουρική, ταξίδια, παιχνίδια, βιβλία και πολλά άλλα μιας και κανείς δε μπορεί να προβλέψει πώς κάποιο ερέθισμα θα ξεδιπλώσει το ταλέντο ενός παιδιού ή θα επηρεάσει τις μελλοντικές επιλογές και τα ενδιαφέροντά του. Στο πλαίσιο αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο συνδυασμός «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ» επιθυμεί να προσφέρει ερεθίσματα, ως προς την κηπουρική, στα παιδιά του Διαπολιτισμικού Δημοτικού σχολείου Παλαιού Φαλήρου αξιοποιώντας παράλληλα τμήμα του προαυλίου χώρου. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σχετική μελέτη της οποίας η έκθεση ακολουθεί:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

(εργασιών κήπου)

Η παρούσα μελέτη αναφέρεται στις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου πρασίνου του προαυλίου χώρου του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου που βρίσκεται στην οδό Τύρινθος 3.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του προαυλίου χώρου του σχολείου περιλαμβάνουν:

  1. Την αφαίρεση χαλικιών τα οποία μέχρι σήμερα είναι επιβλαβή για τη σωματική υγεία των παιδιών.
  2. Το όργωμα του χώρου φύτευσης σε βάθος περίπου είκοσι εκατοστών.
  3. Τη διάστρωση της επιφάνειας, με κηπαίο χώμα σύμφωνα με τις υποδείξεις γεωπόνου.
  4. Τη σπορά και φύτευση οπωρολαχανικών, π.χ. σπορά ντομάτας, μελιτζάνας, πιπεριάς με εποχή συγκομιδής από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο, σπορά μαϊντανού με εποχή συγκομιδής το Μάρτιο, φύτευση μαρουλιών με εποχή συγκομιδής τον Απρίλιο.
  5. Τη φύτευση εσπεριδοειδών όπως πορτοκαλιά, λεμονιά, μανταρινιά την άνοιξη.
  6. Προαιρετικά:  α)   Αρδευτικό σύστημα το οποίο θα ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια των διακοπών και       β) Προστατευτικό πλέγμα

Ο εκπαιδευτικός σκοπός αυτής της διαδικασίας θα ολοκληρωθεί αφού οι μαθητές του σχολείου ανά ομάδες αναλάβουν τη συντήρηση καθενός από τα παραπάνω οπωρολαχανικά και δενδρίλια καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και θα έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Δημήτριος Πιτούλης

Αριθμός πρωτοκόλλου: 4519/ 18.2.2015                                             A/A  Πασχάλης Χλιάρας