ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12.2.2017

Παρασκευή 12/2/2016, Δημοτικό Συμβούλιο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ
Η τοποθέτηση του Δημήτρη Πιτούλη, επικεφαλής του συνδυασμού “Εμείς για το Φάληρο” επικεντρώθηκε στα παρακάτω:

  • Η « Πρωτοβουλία  Αλληλεγύης Πολιτών Παλαιού Φαλήρου» και  η δημοτική παράταξη μας,  μετά από συζήτηση και συνεργασία,  καταθέτουμε  την πρόταση για εξοικονόμηση θέσεων πάρκινγκ στην οδό Νηρέως, λύνοντας ουσιαστικά και λειτουργικά ένα πρόβλημα χωρίς κόστος. Πιστεύουμε ότι με το διαγώνιο παρκάρισμα των αυτοκινήτων στην μία πλευρά της Νηρέως απελευθερώνεται χώρος για τη διευκόλυνση περισσότερων κατοίκων.
  • Για την αποσυμφόρηση της οδούς Καλυψούς καταθέτουμε την πρόταση για αλλαγή της ροής αυτοκινήτων στο  δρόμο,  Ήβης Αθανασιάδου μεταξύ Καλυψούς και Αγίας Τριάδος.
  • Μετά από παράπονα πολλών δημοτών ανέφερε, ότι οι νέοι κάδοι σκουπιδιών είναι δύσχρηστοι και χαλάνε πολύ εύκολα. Πρότεινε δε να μην παραλειφθούν άλλοι από τη συγκεκριμένη εταιρεία εάν δε λυθεί το πρόβλημα.
  • Επανέφερε την πρότασή του για να προβεί ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε εξώδικο κατά της εταιρείας ανακύκλωσης γιατί τα τελευταία χρόνια ο δήμος δεν εισπράτει  έσοδα τα οποία υπολογίζει σε 750.000 ευρώ(επτακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ).
  • Επίσης ζήτησε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για τα ΑΜΕΑ στο Μπάτη, η οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή λόγω της ύπαρξης αλυσίδας με λουκέτο η οποία κλείνει την πρόσβαση.
  • Ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου από τη θέση, του προέδρου του ΔΑΚ καθώς επίσης και την παραίτηση  και αντικατάσταση του αντιπροέδρου,  με κάποιον ο οποίος θα έχει όρεξη και διάθεση για προσφορά με νέες και φρέσκες ιδέες.
  • 7) Ζήτησε να μάθει τι ποσό εισπράτει ο Δήμος από τους χορηγούς επικοινωνίας οι οποίοι εμφανίζονται στις προσκλήσεις διαφόρων εκδηλώσεων.