ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17.2.2017

Ο Πιτούλης Δημήτρης, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΄ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ΄ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 17/2/2017 αναφέρθηκε στα εξής:

  • Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πρέπει να συντηρεί όλους τους αθλητικούς χώρους στους οποίους απασχολούνται νεαρά παιδιά- αθλητές των σωματείων του Π. Φαλήρου όπως ΔΑΦΝΗ, ΤΑΤΑΥΛΑ, ΠΕΡΑ, ΑΟΠΦ, ΠΑΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ, ΙΚΑΡΟΣ κτλ γιατί τα σωματεία προσφέρουν τεράστιο έργο στη νεολαία. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των αθλητών και να καταλάβουμε ότι τα σωματεία στις δύσκολες εποχές τις οποίες διανύουμε επιτελούν τεράστιο έργο.
  • Για το θέμα των πλανόδιων μικροπωλητών στο Πάρκο Φλοίσβου ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει καμία άδεια λειτουργίας εφόσον ο χώρος έχει παραχωρηθεί στο Δήμο με την υποχρέωση να λειτουργεί μέσα σε αυτό μόνο αναψυκτήριο και σινεμά. Ο Δήμαρχος παρανομεί όταν σιωπηρά αφήνει να λειτουργούν οι μικροπωλητές. Για αυτό το λόγο όπως είχε τοποθετηθεί προ 5ετίας ο κ. Πιτούλης είπε «πρέπει να αλλάξουμε την απόφαση παραχώρησης για να επιτρέπεται και σε άλλους να λειτουργούν μέσα στο Πάρκο. Απλά, ξεκάθαρα και χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες.»
  • Να φτιάξει ο δήμος σε δικά του οικόπεδα λαχανόκηπους όπου θα διατίθενται τα λαχανικά σε άπορους δημότες. Επίσης τόνισε να σταματήσει ο Δήμος να τοποθετεί γρασίδι και να βάλει φυτά τα οποία δεν χρειάζονται μεγάλη κατανάλωση νερού, αρωματικά φυτά όπου και τα παιδιά θα διαπαιδαγωγούνται αλλά και θα υπάρχει μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
  • Να μην κάνει έξοδα για να νοικιάσει ο Δήμος γραφεία για να τα παραχωρήσει στις δημοτικές παρατάξεις όπως οφείλει από το 2014. Να βρεθούν χώροι στα υπάρχοντα κτίρια. Η λύση δε που προτείνεται για διαμέρισμα μόνο ως αστεία μπορεί να εκληφθεί.
  • Έχουμε ζητήσει με προηγούμενες τοποθετήσεις μας σε δημοτικά συμβούλια να αγοραστούν μηχανήματα ήχου και φωτισμού για να μην αναγκάζεται ο Δήμος να πληρώνει 700-1000 ευρώ σε κάθε εκδήλωση για ηχητική κάλυψη. Το ετήσιο κόστος που πληρώνει ξεπερνάει τις 15000 ευρώ. Μόνο το 2016 ένας προμηθευτής έλαβε περισσότερα από 7000 ευρώ με απευθείας ανάθεση για κάλυψη διαφόρων εκδηλώσεων ο οποίος έχει αναλάβει με διαγωνισμό και την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των δημοτικών συμβουλίων.