ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.2.2018

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Πιτούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21/2/2018 είχε ως ακολούθως:  

  1. Στις 24/1/2018 είχαμε ένα ατύχημα στο 5ο δημοτικό σχολείο, μία δασκάλα την τίναξε το ρεύμα όταν πήγε να χρησιμοποιήσει ένα διακόπτη για να ανάψει το φως. Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 31/1/2018 δεν μπήκατε στον κόπο να μας ενημερώσετε για αυτό το σοβαρό γεγονός. Μετά από αυτό και χωρίς δικαιολογία βγάλατε μία ανακοίνωση όπου εστάλη σε όλους τους Φαληριώτες, ότι τα σχολεία μας είναι καλοδιατηρημένα… Ακριβώς για να μην θρηνήσουμε θύματα προτείνω τα σχολεία, όλα, να ελέγχονται πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου και πριν από δράσεις τις οποίες πραγματοποιεί ο Δήμος.
  2. Κύριε Δήμαρχε πήρατε την άδεια για το γκαράζ για τα απορριμματοφόρα; Γιατί αφού δεν την έχετε πάρει την άδεια, εγκρίνατε το διαγωνισμό για το έργο; Υπάρχουν ποινικές ρήτρες τόσο προς τον μειοδότη όσο και προς την Περιφέρεια. Υπάρχει περίπτωση να κληθεί ο Δήμος να πληρώσει μεγάλα ποσά εάν δεν προχωρήσει το έργο. Γιατί τέτοια βιασύνη;
  3. Βγάλατε ανακοίνωση ότι το μαθητικό καρναβάλι κόστισε πάρα πολύ λίγα χρήματα, υπονοώντας ότι φέτος κόστισε φθηνότερα, ενώ κόστισε τα ίδια χρήματα με πέρυσι (από έλεγχο που έκανα),  δηλαδή 8500 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Γιατί δίνετε στρεβλή εντύπωση στους πολίτες.
  4. Επανέφερε την πρόταση του για σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας σε υγιείς βάσεις και όχι όπως λειτουργούσε κατά το παρελθόν (οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν τις μηχανές για προσωπική χρήση όταν βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, ήταν σε συγκεκριμένα σημεία χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες στον πολίτη) με γνώμονα την ασφάλεια και εξυπηρέτηση του πολίτη. Σε αυτή την πρόταση, ο Γιάννης Μαυρομάτης, Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου υπεραμύνθηκε της πρότασης.