ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30.3.2018

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Πιτούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/3/2018 είχε ως ακολούθως:  

  1. Πόσο καιρό γνωρίζατε ότι το πειθαρχικό της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Αττικής, το οποίο αποτελείται από Εφέτες, σας έχει τιμωρήσει με τρίμηνη αργία από δόλο; Γιατί δεν μας έχετε ενημερώσει; Δεν κρίνετε σκόπιμο ότι πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τις υποθέσεις του Δήμου, οι οποίες μας εκθέτουν όλους, εάν ο Δήμαρχος κατηγορείται για δόλο; Γιατί δεν στέλνετε δελτίο τύπου με τα σχετικά της υπόθεσης να ενημερωθούν οι πολίτες;
  2. Δεν γνωρίζατε ότι θα γίνουν τα έργα της περιφέρειας στην παραλιακή; Γιατί δεν δώσατε βαρύτητα στο γεγονός ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα έργα; Το κιόσκι, το γλυπτό , τα λουλούδια, το γρασίδι, η κατασκευή, όλο αυτό το κόστος το οποίο επιβαρύνθηκαν οι δημότες, στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου στα Village χρειάζονταν να γίνουν και να καταστραφούν τόσο σύντομα;
  3. Τα καινούρια γήπεδα τένις γιατί τα παραλάβατε ενώ είναι κατασκευασμένα λάθος. Όταν βρέχει, τα γήπεδα μαζεύουν νερά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πολίτες.
  4. Στην παιδική χαρά απέναντι από τον Πράπα, διαμένει μία γυναίκα χρήστης ναρκωτικών ουσιών όπου επιτίθεται σε γονείς και παιδιά. Ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει μία ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.
  5. Στην περιοχή της Κοψαχείλας στο πάρκο αλλά και στο πάρκο έξω από το κλειστό γυμναστήριο έχω κατ’ επανάληψη τονίσει ότι χρειάζεται περισσότερος φωτισμός και έλεγχος γιατί υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές. Ως πότε ο Δήμος δεν θα προστατεύει τους πολίτες;
  6. Το περίπτερο στην αρχή της Αγίου Αλεξάνδρου καταλαμβάνει πολλές φορές τις πλάκες πεζοδρομίου με αποτέλεσμα συμπολίτες μας ΑΜΕΑ να μην μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια. Θα μπορούσε να μεταφερθεί λίγα μέτρα, προς την αρχή της Αγίου Αλεξάνδρου, όπου δεν θα εμπόδιζε και θα έδινε άλλον αέρα στον κεντρικό δρόμο της πόλης μας.
  7. Το περίπτερο στην πλατεία του Φλοίσβου, στην Αιόλου, εμποδίζει πάρα πολύ τη διέλευση πεζών με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν στην παραλιακή με κίνδυνο τη ζωή τους.
  8. Πόσο μας κοστίζει το χρόνο, η πολύπαθη Αγίου Αλεξάνδρου με τα κατασκευαστικά λάθη. Κακώς την παρέλαβε ο Δήμος. Έχουμε παράπονα καθημερινά  από τους δημότες.
  9. Πως δίνεται άδεια σε εταιρεία να διαφημίζει τις υπηρεσίες της χωρίς να έχετε υπογράψει σχετική συμφωνία; Κατά το παρελθόν είχατε κάνει το ίδιο και δεν είχατε τηρήσει τους όρους διαφάνειας οι οποίοι ορίζουν τη χρηστή διοίκηση.
  10. Γιατί δεν αναγράφουμε στους κάδους σκουπιδιών το 4ψήφιο νούμερο για τα ογκώδη αντικείμενα ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για να μην τα αφήνουν στο πεζοδρόμιο και παραμένουν πολλές μέρες;